Een selectie van stadsbeelden van oud 's-Gravenhage samengesteld uit de meest uiteenlopende bronnen: Oud papier op het trottoir - een koffer met inhoud - een voor het grofvuil klaarstaande doos langs de straatkant. Waardevolle geschiedenis in beeld waaraan voorbij wordt gegaan als oud vuil.
Uitdragerijen waar foto albums achteloos in een hoek liggen met de meest unieke stadsgezichten die onbewust zijn vastgelegd, in dit geval is de achtergrond meer interessanter dan de personen waar het in eerste instantie om ging.
Waar glasnegatieven, vaak half vergaan, toch onvervangbare momentbeelden uit het verleden geven.
Vergeelde foto's bij familie op zolder, krantenknipsels in een schoenendoos, tijdschriften van vele decennia geleden.
Mocht u zelf in het bezit zijn van foto's met unieke stadsgezichten zouden wij het op prijs stellen om onze collectie aan te vullen en deze voor iedereen toegankelijk te maken via deze internet pagina. Wij komen graag naar u toe met onze speciale reproductie camera dan hoeven uw foto's niet het huis uit, neem vrijblijvend contact met ons op.

Loes Peters & Patrick van Griethuysen

zie ook: Haagsch Verkeer


Op het Anna Paulonaplein. Kleine ongelukjes gebeurden toen ook al. De eigenaar van deze Fiat 600 met een groen handelaarsnummerbord keek even niet uit, en boem ! een spatbord en een koplamp beschadigd. De nieuwsgierige Mijnheer links is onderweg op een eerste type Kaptein Mobylette bromfiets, rechts nog een Mijnheer op de Solex en de bestelwagen is er een van het Engelse merk Bedford.
Vanuit een van de ramen van "de Witte" societeit aan het Plein het gezicht op de daar toen geparkeerde automobielen: v.l.n.r Brilkevertje, Renault 4, een reiswagen van de Fa. Citosa van het merk Crossley Verhuel met Kromhout dieselmotor, Vauxhall, Dodge, Ford Prefect, Riley 2 liter, dan van onder naar boven op t rijtje af: Morris Minor, VW kevertje, nog een Morris Minor, Ford Taunus, VW kevertje, twee stuks Renault 4, Vauxhall, en in deze tijd toch wel heel zeldzaam geval een Amerikaanse wagen van het merk Nash, twee stuks Austin A40, Ford Prefect, Morris Minor, een voor oorlogse Fiat 508c, Opel Olympia, Vauxhall, nog zon zeldzame n.l een Standard Vanguard.
Kruispunt Grote Marktstraat Spui, de Delftse tram nadert en het Asta Theater staat in de steigers terwijl het terrein recht tegenover ons "te koop" is.
Een oude veegwagen van de Gemeentelijke Reinigings Dienst veegt het Voorhout schoon.
Toen men in 's-Gravenhage nog te voet over het buitenhof kon gaan. De St. Jacobskerk heeft nog de gietijzeren punt en de Cineac was nog hotel. De wagen is een Peugeot (de voetganger op de voorgrond is Mijnheer de Vries).